AGIR Mîrșa

Activități AGIR Mîrșa

2023-01-09 2023Raport de activitate 2022

Raport de activitate 2022


Sediul AGIR Avrig


Responsabili: ing Maria Sinca

Colaboratori: Membri AGIR Avrig Activitati programate si realizate:

1. Lectura – baza unei educații sănătoase
2. Gh. Lazăr emblema orașului Avrig
3. Masa rotundă - vreau să fiu inginer
4. Sticlăria – primul meșteșug al avrigenilor, azi o amintire

Activități la care au participat membri AGIR în calitate de parteneri:
1. 11 Februarie - Ziua internațională a femeilor și fetelor implicate în activități științifice
2. Conferința- Gh Lazăr-pedagog, teolog și inginer român
3. Ziua meseriilor - în parteneriat cu Liceu Tehnologic Mârșa
4. Intocmirea aplicației Erasmus + CHANGECO2Lab Descarca aici si
no image

Promovarea activității sucursalei și înscrierea de noi membri


Sediul AGIR Avrig


Responsabili: Șinca Maria Fogoroș Gabriela

Colaboratori: SC Uzina Mecanică Mârșa SC 3D EST Mârșa Membri AGIR Avrig vor identifica si invita ingineri de pe platforma industriala Mârșa cu scopul prezentarii activității sucursalei, implicarii viitoare în activități comune si desigur cu scopul atragerii tinerei generații de ingineri din zonă.

2023-03-25 2023Vernisaj expozitie de pictura

Vernisaj expozitie de pictura


Palatul Brukenthal AVRIG


Responsabili: Sinca Maria

Colaboratori: Palatul Brukenthal Avrig Asociatia Proiect Transilvania Programul a constat in Vernisajul expozitiei de pictura -Mircea Codrea cu interventia expertului lituanian Gintaras Meskauskas. S-a continuat cu acordarea titlului de Cafenea istorica, Palatului Brukenthal Avrig si includerea lui in cadrul HCR -Historic Cafes Route (rutele cafenelelor istorice europene). Evenimentul s-a finalizat cu o dezvelirea de catre oficialitatile avrigene a unei placi care marcheaza aceasta apartenenta si repozitioneaza Avrigul pe harta Europei. Prezenta si prommovarea agresiva in mass-media a ridicat valoarea evenimentului. Implicarea membrilor AGIR Avrig a fost in stabilirea si gestionarea programului.

19 Mai 2023 2023Tradiție și contemporaneitate în învățământul profesional dual.

Tradiție și contemporaneitate în învățământul profesional dual.


Sediul AGIR Avrig


Responsabili: Parvulescu Adriana

Colaboratori: Colegiul National Independenta Sibiu Liceul tehnologic Marsa In prezenta membrilor AGIR , d-na Adriana Parvulescu, profesor la Colegiul National Independenta Sibiu si membru AGIR Avrig a prezentat invatamantul dual cu avantajele incontestabile! D-na inginer lucreaza in invatamantul dual de aproximativ 10 ani, dupa o formare profesionala in Germania la unul dintre agentii economici parteneri. Au existat interventii si intrebari din partea celorlalti membri AGIR care lucreaza in invatamantul profeional si tehnic. S-au tras concluzii si s-au stabilit masuri de convingere a agentilor economici potentiali parteneri ai Liceului Tehnologic Marsa pentru accesarea invatamantului dual, cu reale beneficii pentru elevi si agenti!
no image

Monitorizarea CO2 in salile de clasa


Liceul tehnologic Marsa


Responsabili: Sinca Maria

Colaboratori: Liceul tehnologic Marsa PROAMBIENTE -Italia Prin proiect european „CHANGE - Co2 monitoring in scHools for digitAl aNd Green compEtences” la Liceul Tehnologic Mârșa se poate monitoriza concentrația de CO2 din sălile de clasă. O parte dintre inginerii AGIR Avrig au participat la prima activitate de monitorizare CO2 dintr-o sala de clasa, iar presedintele AGIR Marsa Maria Sinca face parte din echipa care a scris si implementeaza acest proiect.
Proiectul promovează și încurajează definirea și adoptarea de bune practici, care să conducă la schimbări de comportament în managementul clădirilor școlare, sporind astfel confortul și bunăstarea profesorilor și elevilor. Au avut loc o serie de experimente si masuratori de CO2 cu ajutorul unor aparate speciale care printr-o aplicatie au oferit prelucrarea si transmiterea datelor spre exterior, spre un portal de date EU.
Rezultatele experimentelor și monitorizărilor vor fi diseminate și transmise către factorii de decizie politică.

15 Septembrie 2023 2023Gh Lazar - 200 de ani de la moartea întemeietorului învățământului în limba română

Gh Lazar - 200 de ani de la moartea întemeietorului învățământului în limba română


Palatul Brukenthal AVRIG


Responsabili: Maria Sinca, Elena Sima

Colaboratori: Liceul tehnologic Mîrșa, Inspectoratul Școlar Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Asociația Proiect Transilvania. Evenimentul va fi o Conferință Județeană cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu în cadrul Agendei culturale 2023