AGIR Mîrșa

Stiri AGIR Mîrșa

2024-03-22Expoziție cu tema „Ziua apei”

Expoziția se va organiza în data de 22 martie 2024, la Liceul tehnologic Mârșa.
Se vor expune documente, picturi, fotografii specifice pentru zona Avrig, pentru județul Sibiu, pentru tema „Ziua apei”.

Elevii de la Liceul tehnologic vor pregăti experimente, poezii, cantece, discursuri despre „apă”.
După vizitarea expoziției, se vor purta discuții despre importanța și specificul educației în licele tehnologice.

La final membru AGIR Avrig va vorbi elevilor despre importanta apei.

Pogramul întâlnirii:
Ora 14.00 – Primirea invitaților
Ora 14.00-15.00 - Vizitarea expozitiei
Ora 15.00 - Cocluzii

2023-09-15Conferința Județeană - Gh Lazăr

Evenimentul este organizat sub forma unei Conferințe Județene și marchează 200 de ani de la moartea lui Gh. Lazăr - întemeietorul învățământului în limba româna! Este un eveniment în care sucursala AGIR Avrig este partener alături de Liceul tehnologic Mîrșa, Primăria Avrig, Inspectoratul Școlar Sibiu și Consiliul Județean Sibiu cel care l-a finanțat în cadrul programului Agenda culturală 2023.

2023-05-19Tradiție și contemporaneitate în învățământul profesional dual

In prezenta membrilor AGIR , d-na Adriana Parvulescu, profesor la Colegiul National Independenta Sibiu si membru AGIR Avrig a prezentat invatamantul dual cu avantajele incontestabile! D-na inginer lucreaza in invatamantul dual de aproximativ 10 ani, dupa o formare profesionala in Germania la unul dintre agentii economici parteneri. Au existat interventii si intrebari din partea celorlalti membri AGIR care lucreaza in invatamantul profeional si tehnic. S-au tras concluzii si s-au stabilit masuri de convingere a agentilor economici potentiali parteneri ai Liceului Tehnologic Marsa pentru accesarea invatamantului dual, cu reale beneficii pentru elevi si agenti!

2023-05-19Participare la Proiectul CHANGE al Liceului Tehnologic Marsa

Prin proiect european „CHANGE - Co2 monitoring in scHools for digitAl aNd Green compEtences” la Liceul Tehnologic Mârșa se poate monitoriza concentrația de CO2 din sălile de clasă. O parte dintre inginerii AGIR Avrig au participat la prima activitate de monitorizare CO2 dintr-o sala de clasa, iar presedintele AGIR Marsa Maria Sinca face parte din echipa care a scris si implementeaza acest proiect.
Proiectul promovează și încurajează definirea și adoptarea de bune practici, care să conducă la schimbări de comportament în managementul clădirilor școlare, sporind astfel confortul și bunăstarea profesorilor și elevilor. Au avut loc o serie de experimente si masuratori de CO2 cu ajutorul unor aparate speciale care printr-o aplicatie au oferit prelucrarea si transmiterea datelor spre exterior, spre un portal de date EU.
Rezultatele experimentelor și monitorizărilor vor fi diseminate și transmise către factorii de decizie politică.

2022-12-31Anunt cotizatie 2023

Important - Plata cotizatiei membru AGIR

Conform hotărârii Adunării Generale AGIR - taxele si cotizatile pentru anul 2023 vor fi următoarele:
1. Membru AGIR din tara:
• 150 lei cotizatia anuala (studentii din anul III si IV nu platesc cotizatie)
• 100 lei cotizatia anuala pentru pensionari
• 50 lei taxa de inscriere (inclusiv legitimatia noua)
• legitimatie 15 lei (in caz de pierdere, deteriorare si inlocuirea celei vechi)
2. Membrii AGIR cu domiciliul in strainatate:
• 25 euro taxa inscriere (inclusiv legitimatia)
• 75 euro cotizatia anuala
3. Membrii colectivi:
• 500 lei taxa de inscriere
• 1000 lei cotizatia anuala
4. Membrii sustinatori:
• contributia anuala minim 2000 lei
5. EurIng
• 300 Euro - Taxa
6. SETEC (Societatea Expertilor Tehnici Extrajudiciari si Consultanti)
• 100 lei - cotizaţia anuală

*Conform statutului pentru a beneficia de drepturile oferite de statutul de membru AGIR, cotizaţia trebuie achitată până la 31 decembrie a fiecărui an pentru anul următor.
Plata taxelor se poate efectua:

1. CONT EURO: RO95 BTRL EUR CRT00W3590801, Banca Transilvania, Agenţia P-ţa Amzei
CONT LEI: RO35 BTRL 0410 1205 W359 08XX ,Banca Transilvania, Ag. Piata Amzei
CONT LEI: RO55 BRMA 0580 0580 0070 0000 ,Banca Romaneasca, Ag. Piata Amzei

2. Sediu AGIR. Taxele in euro se plătesc la sediul AGIR in lei, la cursul zilei

**La plata prin bancă se specifică numele şi numărul legitimaţiei.

2022-11-02Simpozion- Economia circulară- proiect pilot pentru România

Activitatea a constat în participarea a trei membri ai sucursalei AGIR Avrig la Casa Vlasia în Snagov, pe baza unei invitații a unei firme de consultanță în domeniul energiei regenerabile și protecției mediului. Tema a fost Economia circulară iar programul a inclus și o prezentare a proiectului SmartReg Sibiu, un proiect la a cărui scriere au participat și o mică parte a membrilor AGIR Avrig. Au fost prezentate exemple de bună practică internaționale și chiar micile încercări naționale.

2022-10-12Sticlăria – primul meșteșug al avrigenilor, azi o amintire

Activitatea a constat dintr-o scurtă vizită în nou înființata expoziție de sticlărie de la Palatul Brukenthal Avrig. Expoziția conține ultimele câteva mii de produse din sticlă realizate la Avrig, în Fabrica de sticlă, înainte de închiderea ei la începutul anului 2022. Pe parcursul vizitei am fost însoțiți de un fost sticlar, în prezent pensionar, care ne-a explicat proveniența și destinația anumitor produse, modul de execuție cât și un scurt istoric al Fabricii de sticla.

2022-06-05Gh. Lazăr emblema orașului Avrig

Activitățile prilejuite de acest eveniment au fostȚ
1. Depunerea de coroană la Mormântul lui Gh. Lazăr
2. Participarea cu o prezentare a d-nei Maria Șinca la un simpozion omagial din cadrul Liceului Tehnologic Mârșa. Acțiunea s-a desfășurat în Sala de festivități a liceului și au participat profesori , elevi, reprezentanți ISJ Sibiu, reprezentanți Casa Corpului Didactic Sibiu, membrii și reprezentanți ai comunității locale

2022-03-12Lectura – baza unei educații sanatoase

Acțiunea s-a desfășurat La Biblioteca Orășenească Avrig unde trei dintre membri AGIR, împreună cu bibliotecara, au prezentat elevilor prezenți din scolile din Avrig , rolul cărții și al lecturilor. Majoritatea elevilor participanți făceau parte din cercul de activități artistice desfășurat săptămânal în biblioteca.

2021-09-29Conferință internațională -workshop online ”11 Feb-Ziua internațională a femeilor și fetelor din știință”

Conferința internațională a fost online folosind google meet si a reprezentat un rezultat al activităților din februarie -martie! Au fost prezentate filmele realizate în februarie în România și s-au purtat discuții pe tema femeilor de știință și a aportului lor în evoluția și descoperirilor științifice. Din partea AGIR Avrig - Maria Șinca a avut o prezentare legată de acțiunea din februarie 2021.

2021-09-14Ziua inginerului roman

În cadrul activității s-a desfășurat o masă rotundă cu invitați ingineri de pe platforma Mârșa și foști elevi de la Liceul Tehnologic Mârșa care au îmbrățișat meseria de inginer.
Au fost prezenți ingineri care au avut diverse specializări, diverse locuri de muncă. Fiecare a discutat despre avantajele și dezavantajele acestei nobile meserii, despre succes și dezamăgire...

2021-06-05Inginerul Gheorghe Lazar

Activitățile acțiunii au fost:
1. Depunere de coroane la mormântului lui Gh. Lazar . Elevii Liceului Tehnologic Mârșa au cantat și recitat. A fost și o scurtă slujbă de pomenire.
2. La muzeul Orașului Avrig, d-na muzeograf a făcut o scurtă prezentare a vieții și activității lui Gh. Lazăr
3. Sucursala Avrig a primit Medalia Gh. Lazăr, o medalie acordată de Asociația Prietenii Avrigului doar celor care au merite în cinstirea marelui cărturar și șefilor de promoție din cele 3 școli avrigene.

2021-03-12Viitorul auto- Mașinile electrice

Activitatea a constat într-o prezentare generală a mașinilor electrice cu avantaje și dezavantaje. Au participat 3 membri AGIR Avrig și elevi ai claselor de școală profesională, specializarea Mecanic auto de la Liceul Tehnologic Mârșa.

2019-12-31Cotizaţie membru an 2020

Cotizaţia de membru AGIR pentru anul 2020 este:
-25 lei înscrierea
-60 lei – cotizaţia anuală
-30 lei – pensionari
-15 lei - legitimatie noua
Pentru membrii cu domiciul în străinătate:
-12 euro taxa de înscriere
-35 euro – cotizatia anuală
Taxa EurIng – 250 euro
Membru colectiv AGIR
Înscrierea – 200 lei
Cotizaţia anuală – 400 lei
Membru susţinător AGIR
Cotizaţia anuală – minim 1000 lei

2016-09-14Masă rotundă „Ziua Inginerului Român”

Sărbătorirea Zilei Inginerului.
Locul desfăşurării evenimentului: sediul AGIR Mîrşa

0000-00-00Sticlăria – primul meșteșug al avrigenilor, azi o amintire

Activitatea a constat dintr-o vizită la Expoziția de sticlărie de la Palatul Brukenthal Avrig! Acolo sunt expuse mii de obiecte din sticlă, ultimele executate la Fabrica de sticlă Avrig și achiziționate de cei care gestionează acum această Reședință de vară.
Pe parcursul vizitei am fost însoțiți de un sticlar pensionar care a participat la organizarea expoziției și care ne-a făcut o scurtă incursiune în istoria fostei Fabrici de sticlă din Avrig.